MALZEMELER :
1 kg kuzu kaburga
2 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş süt
Pilav için ;
2 su bardağı ılık tuzlu suda bekletilmiş pirinç
1 yemek kaşığı suda ıslatılmış kuş üzümü
Üzeri için 1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI :
Kaburga yıkanarak geniş bir kaba konulur, üzerine 2 su bardağı nohut ve 6 su bardağı su ilave edilir, tuz atılarak ateşe konulur. Kaburga pişerken üzerinde biriken köpük zaman zaman alınır, Kaburga yumuşayıncaya kadar pişirilir ve süzgeçte süzülür.
Pilav için pirinç 2 yemek kaşığı tere yağında kavrulur, 3,5 su bardağı et suyu ve nohutlar ile ıslatılmış kuş üzümü birlikte pişirilir. Pilav demlenirken et sütün içinde 10 dakika bekletilir sonra kızgın tere yağında et kızartılır, Servis tabağına dinlendirilmiş pilav serilir, üzerine hazırlanan etler konur, karabiber serpilerek servis yapılır.
ELLERİMİZE SAĞLIK AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder