iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

20 Aralık 2014 Cumartesi

PAZI SAPINDAN BULGURLU ÇORBA

      MALZEMELER

5,6  sap  pazı   sapı
1,5  yemek   kaşığı   pilavlık   bulgur
3  su bardağı   yoğurt
3  su   bardağı   su
1  yumurya 
1  tatlı   kaşığı   limon   suyu 
1  tane   orta   boy   kuru  soğan
1 tatlı   kaşığı   un
 soğanı  kavurmak   için  yağ   çeşidi (  zeytin   yağı   tere  yağı   karışımı   olabilir )
       
       YAPILIŞI

pazı   saplarını    yıkayıp    ince   ince  doğrayıp   derince   bi  tencerede    3   su   bardağı    su ile   hafifden    renği   sararana   kadar    haşlayalım  haşlanma  işi   tamamlanınca   bulguru    koyup   karıştırıp   4,5   dakika   kaynatalım   diğer   yanda   yoğurt  ,  yumurta  , limon  suyu  ,un   ,karışımı   yapıp   haşlanmış    pazı   saplarına   ilave  ederek   karıştıralım   kaynamaya   başlayınca   kısık   ateşte   kapak   yarım   şekilde   kaynarken   soğanları   küp ,küp   doğrayıp   kavurup   kaynayan   pazı   sapı    çobasına    ilave  ederek bi  kaç   dakika   kaynatıp   ateşi   kapatıp   5,10  dakika   dinlendirip    servis   yapalım.       
         
                    ELLERİMİZE     SAĞLIK   
                       AFİYET      OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder