MALZEMELER
5,6 sap pazı sapı
1,5 yemek kaşığı pilavlık bulgur
3 su bardağı yoğurt
3 su bardağı su
1 yumurya
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tane orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı un
soğanı kavurmak için yağ çeşidi ( zeytin yağı tere yağı karışımı olabilir )
YAPILIŞI
pazı saplarını yıkayıp ince ince doğrayıp derince bi tencerede 3 su bardağı su ile hafifden renği sararana kadar haşlayalım haşlanma işi tamamlanınca bulguru koyup karıştırıp 4,5 dakika kaynatalım diğer yanda yoğurt , yumurta , limon suyu ,un ,karışımı yapıp haşlanmış pazı saplarına ilave ederek karıştıralım kaynamaya başlayınca kısık ateşte kapak yarım şekilde kaynarken soğanları küp ,küp doğrayıp kavurup kaynayan pazı sapı çobasına ilave ederek bi kaç dakika kaynatıp ateşi kapatıp 5,10 dakika dinlendirip servis yapalım.
ELLERİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder