MALZEMELER
yarım kğ yeşil fasulye
yarım demet yeşil nane
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
yarım yemek kaşığı salça
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tere yağ
2 yemek kaşığı zeytin yağı
3 su bardağı su
arzuya göre tuz
YAPILIŞI
fasulyeler ayıklanır küçük küçük doğranır soğanlar yemeklik doğranır kavrulur salça ilave edilir salça ile soğan karışımına fasuyeler ilave edilir hafifden sararana kadar kavrulur üzerine bulgur ve hemen ardından kaynamış suyu ilave edilir hafif suyu azalınca nane iri şekilde doğranır yemeğin üzerine serpilir tuzuda koyulur ve karıştırılır kısık ateşte 5 dakika sonra oçak üstünden alınır 20 dakika dinlenmeden sonra servise hazırdır
NOT-tuzunun sonra ilave edilmesinin sebebi fasulye lerin sertleşmesini engellemektir
AFİYET OLSUN
ELLERİMİZE SAĞLIK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder