iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

8 Aralık 2013 Pazar

TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI


Malzemeler :
- 2 adet küçük soğan

- 1,5 su bardağı tel şehriye

- 2-3 yemek kaşığı un

- 1,5 su bardağı yoğurt

- 4 yumurta

- 5-6 diş ezilmiş sarımsak

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- tuz

- nane



Hazırlanışı :

1. Öncelikle soğanlar rendelenir.

2. Bir tencereye yağ konulup rendelenmiş soğan eklenir ve sağonlar kavrulur.

3. Soğan kavrulduktan sonra şehriye ilave edilerek karıştırılır.

4. 2-3 yemek kaşığı un ilave edilerek 3-5 dakika kısık ateşte karıştırılır.

5. Yeterince kaynar su ilave edilir.

6. Bir başka kapta yoğurt, yumurta sarısı, ezilmiş sarımsak iyice çırpılır ve çorbanın üçerine karıştırılakak yavaş yavaş ilave edilip kaynaması beklenir.

7. Kaynadıktan sonra çorbanın inmesine yakın tuzu ve nanesi katılır.





AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder