iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

8 Aralık 2013 Pazar

FRANSIZ SOSLU YEŞİL SALATA


Malzemeler :

- 1 adet göbek marul

- 1 bağ roka

- 1 bağ taze nane

- 1 bağ kıvırcık marul

- İsteğe göre maydanoz, dereotu ve taze soğan konulabilir.

- 1 çay bardağı süt mısır

- 20 adet çeri domates

- 1 kase kırmızı lahana turşusu

Fransız sosu için :

- 1 kase mayones

- 1 kaşık hardal

- 2 yemek kaşığı sirke

- 1 adet portakal suyu

- tuz , biber

Hazırlanışı :

1. Yeşillikler bol suda az sirke dökerek iyice yıkanır

2. Yıkanan yeşillikler geniş bir kapta el ile küçük küçük parçalanır

3. İçine süt mısırı ve domatesler (büyükse 2'ye bölünün küçük ise bütün olarak) atılır,

4. Lahana turşusu ilave edilir

5. Sos için bir kasede mayonez, hardal karıştırılır. Portakal suyu ve sirke ile kıvamı ayarlanır. Koyu olursa az su da ilave edilebilir. Hafif tuz ve biber atıp karıştırılır ve salataya dökülür.

6. Karıştırılıp servis tabağına dökülür.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder