iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

8 Aralık 2013 Pazar

SU BÖREĞİ


Malzemeler :

- 7 adet yumurta

- 7 su bardağı un

- 1 çay bardağı su

- 2 çay kaşığı tuz

İç malzeme için :

- 500 gram tam yağlı beyaz peynir

- 2 demet maydanos

- 1 paket tereyağı

Hazırlanışı :

1. iç malzeme için rendelenmiş peynir ve ince kıyım maydanozlar karıştırılıp kenara alınır

2. Yumurta, su ve tuz yoğurma kabında karıştırılır, un azar azar ilave edilir, pütürsüz bir hamur yapılır. Üzerine nemli bez örtülerek 30 dakika dinlendirilir.

3. Geniş bir tencerede tuzlu su kaynatılır,başka bir kaba da soğuk su doldurulur

4. Dinlenen hamurlardan 10 beze yapılır tepsi büyüklüğünde açılır

5. ilk açılan beze yağlanmış tepsiye haşlanmadan serilir, Eritilmiş yağ gezdirilir

6. ikinci beze de açılır ve kaynar suda 1 dakika kadar haşlanır, tel süzgeçle süzülerek soğuk suya aktarılır. Fazla su arındırılarak tepsiye yayılır.

7. 3,4 ve 5'inci bezelere de aynı işlem yapılır

8. Maydanozlu peynirli karışım yayılır

9. 6,7,8 ve 9'uncu bezelerde aynı yöntemle tamamlandıktan sonra 10. beze haşlanmadan üzerine yayılır.

10. Kısık ateşteki ocak üzerinde devamlı çevrilerek pişirilir.

11. Börek büyük bir tepsi yardımıyla tekrar ters çevrilir ve diğer katman da aynı yöntemle pişirilir.

PÜF NOKTASI: Şoklamak için kullanılan soğuk su her 3 yufka için değiştirilmelidir. Çünkü soğuk suyun ısınmasıdır. Haşlama suyuda 5. yufkadan sonra değiştirilmelidir. Çünkü haşlanan hamur un bırakır ve suyun kıvamı değişir.

AFİYET OLSUN

1 yorum: