iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

30 Mayıs 2013 Perşembe

KABAKLI KOL BÖREĞİ

                MALZEMELER

2    tane    yufka
3    tane    kabak
2    tane    kuru  soğan
3    yemek   kaşığı    zeytin   yağı
yarım   demet   dere  otu
yarım   demet   maydanoz
1   tatlı   kaşığı    salça
tuz , kara  biber
1   tane    sade   soda
1   yumurta
1   tatlı    kaşığı    çörek   otu    

              YAPILIŞI

 kabaklar   rendelenip   suyu    sıkılır   ocakta   5,6  dakika   pişer
 soğanı  doğrayıp   yağla    fazla    kavurmadan    içine   salçasını    koyup   ocağı    kapatıp    kabak    ve   diğer    malzemeleri    doğrayıp    ekler  karışımı    yaparız

yumurtayı    derin   kasede    sodayla    karıştırın    köpürmesi    geçince    yufkayı   masa   üstüne    serin    arasına   soda   karışımından    gezdirin   yufkanın    tek    tarafından    kapatın   kapattığınız   tarafa   yine   karışımdan   serpin    ve    kabak    harcından   koyun   üzerine    ikinci    yufkayı    koyarak    işlemi    tekrarlayın    yağlanmış     tepsinizin    boyuna    göre    ayarlayarak    şeklini    yapıp    ve    üzerine   yumurtalı     sodadan   döküp    çörek    otu    serpin   175   derecede   40   dakika    pişirin   hafif    soğuduktan   sonra    kesin
                       


       
    ŞİMDİDEN     AFİYET     OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder