MALZEMELER
2 tane yufka
3 tane kabak
2 tane kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytin yağı
yarım demet dere otu
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
tuz , kara biber
1 tane sade soda
1 yumurta
1 tatlı kaşığı çörek otu
YAPILIŞI
kabaklar rendelenip suyu sıkılır ocakta 5,6 dakika pişer
soğanı doğrayıp yağla fazla kavurmadan içine salçasını koyup ocağı kapatıp kabak ve diğer malzemeleri doğrayıp ekler karışımı yaparız
yumurtayı derin kasede sodayla karıştırın köpürmesi geçince yufkayı masa üstüne serin arasına soda karışımından gezdirin yufkanın tek tarafından kapatın kapattığınız tarafa yine karışımdan serpin ve kabak harcından koyun üzerine ikinci yufkayı koyarak işlemi tekrarlayın yağlanmış tepsinizin boyuna göre ayarlayarak şeklini yapıp ve üzerine yumurtalı sodadan döküp çörek otu serpin 175 derecede 40 dakika pişirin hafif soğuduktan sonra kesin
ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder