her evde bayat ekmek olur köfte için veya çorba içinde değerlendirmeye çalışırız
ben bayat ekmekleri değerlendirmeyi seviyorum küp ,küp doğrayıp fırında hafif den kızartıp cam kavanozlara koyup çorbalarda kıtır ekmek olarak değerlendiriyorum veya küçük buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atıyorum köfte için lazım oluca ihtiyacım kadar çıkarıp suya koyup kullanıyorum kaktım bayat ekmek çok pey macun yapıyorum
İŞTE TARİFİ
MALZEMELER
yarım kilo lor
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 demet maydanoz
yarım demet dere otu
5 adet yeşil soğan ( veya 1 tane kuru soğan )
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı çörek otu
YAPILIŞI
sebzeler ince,ince doğranır lor ve diğer malzemeler ilave edilir karıştırılır dilimlenmiş ekmeklerin üzerine koyulur tepsiye dizilir çörek otu serpilir sadece üstü yanan fırında 200 derecede 20 dakikada zeytinle yemeye hazırdır TABİKİ YANINDA ÇAY
AFİYET OLSUN
ELLERİMİZE SAĞLIK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder