MALZEMELER
yarım kilo kiraz yaprağı ( uçlarından küçük yaprakları )
2 su bardağı küçük bulgur
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
bir miktar su
SOSU İÇİN MALZEME
1,5 kilo yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 limon suyu ( nar ekşi side olabilir )
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN
4 kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kayşığı pul biber
YAPILIŞI
bulgur hafiften ıslatılır un tuz ilave edip hamur haline getirilir misketten küçük parçalar alınarak yaprakların sap kısmı kopartılıp hamur koyulur kalem şeklinde sarılır tencereye dizilir açılmaması için uç kısımlarını alta gelecek şekilde koyalım
malzemelerin hepsini bu şekilde bitirip sarmanın üzerine bir miktar tuz ve açılmaması için bir tabak kapatıp üstünden hafif görülecek şekilde kaynar su koyup 20 dakika pişirelim
ve süzelim
diğer yanda soğanı küp,küp dogruyalım yağla hafif den kızarınca salçasını koyup bir miktar pul biber koyup ocağı kapatalım
sıvı sosunu hazırlamak için derince bir tencerede yoğurt, yumurta ,un,limon suyunu,koyup çırpalım
suyunu ve tuzunu koyup pişirelim kaynamaya başlayınca süzülen sarmaları içine koyup 5,10 dakika kaynatalım hazırladığımız soğan harcının içine 3 yemek kaşığı yoğurtlu sos dan koyup karıştıralım pişen sarmaları soslu şekilde yayvan tabaklara koyalım üzerine soğanlı salçalı karışımdan gezdirelim arzuya göre sıcak veya soğuk şekilde servis yaparız
MALATYA YÖRESİNE AİT OLAN SARMA FASULYE YAPRAĞI VE AYVA
YAPRAĞINDAN AYNI TARİF DEN UYGULAYABİLİRSİNİZ
BİRAZ YAPIMI ZOR AMA LEZZETLİ DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM
ELLERİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder