iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

31 Mayıs 2013 Cuma

KİRAZ YAPRAĞINDAN SARMA

                 MALZEMELER

yarım    kilo    kiraz yaprağı   (  uçlarından   küçük   yaprakları )
2   su  bardağı   küçük    bulgur
1   çay    bardağı    un
1   tatlı   kaşığı   tuz
bir    miktar    su

      SOSU   İÇİN   MALZEME

1,5   kilo  yoğurt
1  yemek   kaşığı   un
1   limon   suyu  ( nar   ekşi side  olabilir )
1  yumurta
1  tatlı  kaşığı   tuz
2  su   bardağı   su
             
    ÜZERİ    İÇİN

4   kuru   soğan
1 tatlı   kaşığı   salça
3  yemek   kaşığı   sıvı   yağ
1  çay   kayşığı   pul   biber        
     
     YAPILIŞI

bulgur   hafiften    ıslatılır  un   tuz   ilave  edip   hamur   haline   getirilir   misketten    küçük    parçalar    alınarak    yaprakların    sap    kısmı   kopartılıp    hamur   koyulur   kalem   şeklinde    sarılır   tencereye   dizilir  açılmaması   için   uç   kısımlarını   alta  gelecek   şekilde    koyalım
malzemelerin   hepsini   bu   şekilde   bitirip   sarmanın   üzerine  bir   miktar  tuz ve   açılmaması   için   bir   tabak   kapatıp   üstünden   hafif   görülecek    şekilde   kaynar   su   koyup  20   dakika   pişirelim
ve  süzelim    
diğer   yanda   soğanı   küp,küp   dogruyalım   yağla   hafif den   kızarınca   salçasını   koyup   bir   miktar   pul  biber   koyup   ocağı   kapatalım
sıvı   sosunu   hazırlamak    için   derince   bir   tencerede   yoğurt,  yumurta ,un,limon suyunu,koyup   çırpalım
suyunu  ve   tuzunu     koyup   pişirelim   kaynamaya   başlayınca    süzülen   sarmaları   içine   koyup   5,10 dakika   kaynatalım     hazırladığımız   soğan   harcının   içine   3   yemek   kaşığı   yoğurtlu   sos dan   koyup   karıştıralım   pişen   sarmaları    soslu   şekilde    yayvan   tabaklara    koyalım   üzerine    soğanlı   salçalı   karışımdan    gezdirelim   arzuya   göre   sıcak   veya  soğuk   şekilde   servis   yaparız
           
       
 MALATYA    YÖRESİNE      AİT    OLAN    SARMA    FASULYE    YAPRAĞI    VE   AYVA  

YAPRAĞINDAN     AYNI    TARİF   DEN   UYGULAYABİLİRSİNİZ
                   
            BİRAZ   YAPIMI    ZOR   AMA     LEZZETLİ     DENEMENİZİ    TAVSİYE      EDERİM

ELLERİMİZE   SAĞLIK   

AFİYET   OLSUN
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder