iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

31 Ocak 2013 Perşembe

Ayran Aşı (Yoğurtlu Çorba)


Ayran Aşı (Yoğurtlu Çorba)

Yoğurtlu Çorba yöresel tabiri ile Ayran Aşı genelde et yemeklerinin yanında soğuk olarak servis edilen bir çorbadır.Bugün akşam yemeğini hazırlarken kullandığım kendi tarifimi sizlerle paylaşıyorum.Şimdiden afiyet olsun :)

                                                                                    
                                                                                    Malzemeler

1 kase yarma 
yarım kase nohut 
yarım kase fasulye 
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 kilo yoğurt
Yapılışı
Malzemelerimizin hepsini tencereye koyup yıkadıktan sonra
Düdüklü tencerede 20 dakika kısık ateşte haşlayacağız.
Haşlama işlemi bittikten sonra 15-20 dk tenceremizi ocaktan alıp kapağı açık olarak soğumaya bırakıyoruz.
Diğer taraftan 1 kilo yoğurdu sulandırarak 1 tatlı kaşığı tuzla karıştırıyoruz.
Sulandırdığımız tuzlu yoğurdu soğuyan malzemenin içine koyup karıştırıyoruz
Hazırladığınız çorbaya 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kekik ilave ediyoruz.
Ayranlı çorba servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder