Malzemeler(4 kişilik)
2 Yemek kaşığı un
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
1 Su bardağı ev yapımı domates sosu
1 Tatlı kaşığı domates salçası
2 Diş sarımsak
1 Küçük çay bardağı süt
Servis yapmak istediğim kadar rendelemiş kaşar
3 Bardak su
Yapılışı
Sıvı yağ ile unu hafiften pembeleşinceye kadar
unumuz birden yanmaması için kısık ateşte kavurup
ocağın altını kapatıyoruz.
Daha sonra unumuz kavrulurken doğradığımız sarımsakları
salça, domates sosu,suyumuz ile karışım yapıp kavrulmuş unun bulunduğu
tenceremize aktarıyoruz.
Son olarak çorbamızı kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
Topaklanma olmaması için çorbamızı karıştırıyoruz.Çorbamız kaynamaya başlayınca
sütümüzü ilave edip 10 dk daha kaynatıyoruz.
Çorbamızı rendelenmiş kaşarlar ile servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Püf noktaları
Ev yapımı soslarda tuz kullanıldığı için çorbamızı yaparken ekstra tuz koymadık.
Sütü hazır kremalar yerine kullandık.Ayrıca çorbamız kaynarken topaklanma olur ise
kaynama işlemi bittikten sonra ayrı bir kapta veya tencerede blenderdan geçirerek topaklanma giderilebilir.
Kaynama sırasında ekleyeceğimiz bir çimdik karabiber ekstra lezzet katacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder