iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

31 Ocak 2013 Perşembe

Ev yapımı domates çorbası

Malzemeler(4 kişilik)

2 Yemek kaşığı un
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
1 Su bardağı ev yapımı domates sosu
1 Tatlı kaşığı domates salçası
2 Diş sarımsak
1 Küçük çay bardağı süt
Servis yapmak istediğim kadar rendelemiş kaşar
3 Bardak su

Yapılışı

Sıvı yağ ile unu hafiften pembeleşinceye kadar 
unumuz birden yanmaması için kısık ateşte kavurup 
ocağın altını kapatıyoruz.
Daha sonra unumuz kavrulurken doğradığımız sarımsakları 
salça, domates sosu,suyumuz ile karışım yapıp kavrulmuş unun bulunduğu
tenceremize aktarıyoruz.
Son olarak çorbamızı kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
Topaklanma olmaması için çorbamızı karıştırıyoruz.Çorbamız kaynamaya başlayınca 
sütümüzü ilave edip 10 dk daha kaynatıyoruz.
Çorbamızı rendelenmiş kaşarlar ile servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Püf noktaları

Ev yapımı soslarda tuz kullanıldığı için çorbamızı yaparken ekstra tuz koymadık.
Sütü hazır kremalar yerine kullandık.Ayrıca çorbamız kaynarken topaklanma olur ise
kaynama işlemi bittikten sonra ayrı bir kapta veya tencerede blenderdan geçirerek topaklanma giderilebilir.
Kaynama sırasında ekleyeceğimiz bir çimdik karabiber ekstra lezzet katacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder