iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

8 Mart 2014 Cumartesi

KESTANE TOPLARI

MALZEMELER

Yarım kilo haşlanmış kestane
3-4 dilim 2-3 gün beklemiş kek
Yarım çay bardağı süt
İki dilim etimek
Bir çay bardağı şeker
1 su bardağı su
40 gram bitter çikolata
İki çay kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Kestaneler haşlanır, kabuklarından çıkarılır ve ufalanır, bir bardak su ile bir çay bardağı şeker 15 dakika kaynatılarak şerbet yapılır, ufalanmış kestaneler şerbet içine koyulur, diğer yandan süt ile kek ıslatılarak el ile ufalanır. Etimek de ufalanarak kek üzerine ilave edilir. Kestaneler şerbet içinde 15 dakika bekledikten sonra hazılanan kek ve etimek karışımının içine konarak fazla ezmeden yoğrularak birleştirilir. Hazırlanan karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapılarak  servis yapılacak tepsiye dizilir. Daha sonra benmari usulü erittiğimiz bitter çikolatanın içine zeytin yağı konduktan sonra hazırlanan çikolata kestane toplarının üzerine dökülür.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder