MALZEMELER
1 kg taze bakla
1 demet dere otu
2 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 büyük kase yoğurt
1 baş sarımsak
YAPILIŞI
Baklalar ayıklandıktan sonra iki veya üçe bölünerek bir tencereye konur, üzerine zeydin yağı, su, dereotu ve doğranmış kurusoğan ilave edilirek yeteri kadarda tuz konduktan sonra kısık ateşte karıştırmadan 45 dakika pişirilir. Yemek pişerkende sarımsaklar soyularak ezilir ve yoğurt içine konarak sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Pişmiş olan bakla ılık olarak tabaklara konur ve üzerine istenilen kadar sarımsaklı soğurt dökülerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder