iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

8 Mart 2014 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA

MALZEMELER

1 kg taze bakla
1 demet dere otu
2 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 büyük kase yoğurt
1 baş sarımsak

YAPILIŞI

Baklalar ayıklandıktan sonra  iki veya üçe bölünerek bir tencereye konur, üzerine zeydin yağı, su, dereotu ve doğranmış kurusoğan ilave edilirek yeteri kadarda tuz konduktan sonra kısık ateşte karıştırmadan 45 dakika pişirilir. Yemek pişerkende sarımsaklar soyularak ezilir ve yoğurt içine konarak sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Pişmiş olan bakla ılık olarak tabaklara konur ve üzerine istenilen kadar  sarımsaklı soğurt dökülerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder