iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

16 Şubat 2014 Pazar

HASANPAŞA KÖFTESİ


Malzemeler :

- 1 kg dana kıyma

- 1 çay bardağı galeta unu

- 2 adet rendelenmiş soğan

- 1 tatlı kaşığı pul biber

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı

İç harcı için :

- 1 kg orta boy patates

- Yeterince süt

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 2 çorba kaşığı sıvayağ


Üzeri için :

- 5-6 çorba kaşığı tereyağ

- 1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı :

1. Köftelik kıymalar yarım saat kadar yoğrulup buzdolabında yarım saat dinlendirilir.

2. Patetesler haşlanır, kabukları soyulup eziler, içerisine yeterince süt eklenir, tuz ve sıvıyağ da ilave edilerek kıvamı hafif sert olacak şekilde ayarlanır çok fazla cıvık olmamalıdır.

3. Dinlenen köftelerden limon büyüklüğünde bezeler alınır. Ortası açılarak çanak şekli verilerek tepesiye dizilir.

4. Patetes püresi krema sıkacağına doldurulur, ortası açılan köftelerin içine sıkılır. Önceden ısıtılmış 200 derecede pişirilir.

5. Fırından çıkan köftelerin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı konur ve pul biber serpilir.



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder