Malzemeler
5 adet patlıcan
yarım kğ dana kıyma
3 adet domates
3 adet tatlı sivri biber
2 orta boy kuru doğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber,kimyon
1 yemek kaşığı sıvı yağ
ayrıca patlıcanları kızartmak için 3 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulur ve derince kaba koyup üstüne tuz serpilip 15 dakika bekletilir
diğer yanda soğan doğranıp kavrulur sırayla biber, damates eklenir ve diğer yanda ayrı pişireceğimiz kıymayı ekleriz neden ayrı derseniz direk kıymayı koyarsak sebzeler haşlanmış gibi olur kıyma sulanacağından tuz,kara biber,kimyon eklenir ocaktan indirilir
patlıcanların hafiften sulandığını görürüz sıkıp yıkıyalım kurulayıp uzunlamasına enli şekilde doğruyalım kızartalım 3 tanesini çarpazlamasına koyup orta kısmına hazırladığımız kıymalı harçdan koyup kese şekline getirip maydanoz sapı ile hafifden bağlayıp fırın tepsisine
dizip 150 derecelik fırında 20 dakika pişirelim çıkarmaya yakın rendelenmiş kaşar dökelim
ve servis edelim
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder