iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

26 Ekim 2013 Cumartesi

Tarık Paşa kebabı

       Malzemeler
   
5   adet  patlıcan
yarım    kğ  dana   kıyma
3   adet   domates
3   adet   tatlı   sivri  biber
2   orta   boy   kuru   doğan
1   çay   kaşığı   tuz 
1   çay   kaşığı   kara biber,kimyon
1   yemek   kaşığı   sıvı  yağ
ayrıca    patlıcanları   kızartmak   için   3  su   bardağı   sıvı  yağ

     Yapılışı

Patlıcanlar  alacalı   soyulur   ve  derince   kaba  koyup   üstüne   tuz   serpilip   15   dakika   bekletilir
diğer   yanda  soğan  doğranıp   kavrulur  sırayla   biber,  damates  eklenir  ve  diğer  yanda   ayrı  pişireceğimiz   kıymayı   ekleriz  neden   ayrı   derseniz   direk   kıymayı   koyarsak   sebzeler  haşlanmış   gibi  olur  kıyma   sulanacağından  tuz,kara biber,kimyon  eklenir  ocaktan  indirilir
patlıcanların   hafiften    sulandığını    görürüz   sıkıp  yıkıyalım   kurulayıp   uzunlamasına   enli   şekilde   doğruyalım    kızartalım  3  tanesini   çarpazlamasına   koyup  orta   kısmına  hazırladığımız   kıymalı  harçdan   koyup  kese   şekline   getirip  maydanoz  sapı   ile  hafifden  bağlayıp   fırın   tepsisine
dizip  150  derecelik   fırında   20   dakika  pişirelim   çıkarmaya   yakın   rendelenmiş   kaşar  dökelim
ve   servis   edelim   
          AFİYET     OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder